Curry van jonge groenten, borlottibonen, mais en aardappeltjes

Volop zomer!

In dit gerecht proef je de zomer want het zit volgepakt met verse groenten, de specerijen zorgen voor een spicy twist!

gezond

Met tweehonderdvijftig gram groenten per persoon in dit recept zit je alleen met deze maaltijd al ruim aan de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag.

 

bereiding:

  • schil de gember en pel de knoflookteentjes en hak of rasp beide fijn
  • snipper de ui
  • verdeel de bloemkool in kleine roosjes
  • snijd de maiskolf met een scherp mes in 6 á 7 plakken
  • was en boen de de aardappelen schoon met een borsteltje of schoon schuursponsje, de schil mag eraan blijven
  • laat de kleine aardappeltjes (maat kriel) heel, snijd de wat grotere exemplaren in twee-en of in vieren zodat alle aardappelen een “hapklaar” formaat hebben
  • doe de aardappelen in een pan met zout en water en breng met een deksel op de pan aan de kook
  • kneus dan de cardamonpeulen in een vijzel, of met de bolle kant van een lepel op de snijplank
  • zet een hapjes- of stoofpan met stevige bodem op matig hete warmtebron, voeg de olie toe en daarna de komijnzaadjes, cardamonpeulen, venkelzaadjes, mosterdzaadjes en kruidnagels
  • verhit de kruiden in de olie totdat de komijn begint te geuren en de mosterdzaadjes open springen
  • zodra alle mosterdzaadjes gesprongen zijn zet je het vuur iets lager en voeg je de gesnipperde ui toe, laat ca. 3 minuten zachtjes fruiten
  • voeg de geraspte knoflook en gember toe en laat kort meefruiten
  • voeg dan de maisplakken, bloemkoolroosjes, doperwten en borlotti- of tuinbonen toe
  • voeg chili- en geelwortelpoeder toe
  • schep alles in de pan om en voeg twee á drie deciliter water en zout naar smaak toe
  • doe een deksel op de pan en laat het gerecht tien minuten stoven
  • giet ondertussen de beetgaar gekookte aardappelen af en meng ze door het gerecht heen
  • voeg de yoghurt toe en laat het geheel nog vijf minuten stoven of tot alle ingredienten gaar zijn
  • bestrooi het gerecht bij het serveren met fetakruimels en schep het stoofvocht over het geheel heen

 

Dit vind je misschien ook leuk
aardappel-amandelkroketjes
crispy aardappel-amandelkroketjes
borlotti bonen
borlotti bonen
venkel
venkel
doperwt
doperwten

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This