Nog even: zomergroenten van je BBQ!

14
sep

Nog even: zomergroenten van je BBQ!

De scholen zijn begonnen en de meesten van ons zijn weer aan het werk maar de zomer houdt nog even aan. Ideaal weer om het vakantiegevoel vast te houden. Met de BBQ bijvoorbeeld. En bij bij BBQ-en denken we meestal aan vlees. Of vis. Maar niet of minder vaak aan groente. En dat vind the Vegetable Chef jammer, en een uitdaging. Dus voor nog wat zomergevoel met groenten op de BBQ vind je hier tips en inspiratie.

Sommige groenten zijn wel heel makkelijk op de BBQ: tuinbonen in de dop, doperwtjes in de peul en prei kun je zo op de BBQ bereiden. De tuinbonen en doperwtjes gaar je in hun eigen verpakking en na een minuut of 10 en een aantal maal keren kun je ze zo uit de dop eten, beetje zout erop, klaar!

De prei, van tevoren goed gewassen, kun je op de BBQ langzaam gaar laten worden en de buitenkant mag helemaal zwart worden! Na ca. 15 leg je ze weg en laat ze nog een minuut of 10 afkoelen, dan verwijder je de hele zwarte buitenlaag en stuit je op het binnenste van de prei dat helemaal zacht en sappig is. Wat peper en zout erop en een lepeltje mosterddressing en je likt je vingers erbij af. Langs de rand van de BBQ leg je pakketjes van 4 á 5 kleine gewassen aardappels in de schil, ingepakt in aluminiumfolie met wat zout. Af en toe draaien en in 30 minuten heb je gepofte aardappels. Aubergine en courgette in dikke plakken van 2 á 3 cm gesneden marineer je met wat verse tijm of oregano, peper, zout, knoflook en olijfolie en grill je alsof het biefstuk is. De courgette een minuut of 5, de aubergine 8 tot 10 minuten. Hele tomaten grill je rondom tot ze mooi zacht en gaar zijn en snijd je in plakken, bestrooid en zout en peper.

Bij dit alles kan je nog een klein stukje vis of vlees roosteren maar als je het helemaal zonder vis en vlees wil doen dan grill je hierbij een paar mooie stukken Haloumi kaas die je hebt gemarineerd met olijfolie, knoflook, komijnpoeder en citroensap. Haloumi kaas is een Noord-Afrikaanse kaas die nauwelijks smelt en daardoor gegrild of gebakken kan worden, 2 minuten aan elke kant en direct eten. Wel blazen, want is heet!

You may also like
stamppotpan
Hoe stamppot ons mentaal houvast biedt

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This