Zelf Vegan Magnums Maken

24
jul

Zelf Vegan Magnums Maken

Het is weer komkommertijd.

Niet letterlijk natuurlijk, maar qua nieuws.

Zo las de Vegetable Chef dat het kabinet onvrijwillige sex wil gaan bestraffen. En dat riep vragen op. Kunnen ze niet beter vrijwillige sex gaan belonen, bijvoorbeeld? Daar schijnen mensen toch beter van te leren, en krijgen ze minder een knauw van in hun zelfbeeld. 

Verder las hij dat Minister Grapperhaus onderzocht of een verbod op lachgas mogelijk was. Ook daar zag de Vegetable Chef iets onbedaarlijks in.  

Dan was er het nieuws dat de leden van een natuurbeschermingsorganisatie, de uitvoerende organisatie zo ver had gekregen dat deze niet meer de hele tijd overal bomen zou kappen. 

Dat was niet zozeer grappig als wel een opvallend herstel van de orde in deze onordelijke tijd. Alsof een comité die zich bezig houdt met de verspreiding van vrede eindelijk ophoudt met investeren in tanks. 

Ja, beste lezer, het zal vast genuanceerder liggen dan dat, maar het is vakantie en daar heb ik nu even geen geduld voor. 

Los van al dat komkommernieuws is het ook weer ijstijd. 

Niet letterlijk klimatologisch natuurlijk (integendeel!) maar qua zomer.

In Trouw stond een verhaal over Magnum, maar dan Vegan. Het artikel vroeg zich hardop af hoe het mogelijk was dat Unilever, de producent van Magnum, in staat was geweest een ijsje te maken dat zo goed naar melk en room smaakte dat het net echt leek. En dat op basis van erwteneiwit. 

Het inspireerde de Vegetable Chef in ieder geval om, met een fractie van het budget, zijn eigen Vegan Magnum ijsjes te maken. Het recept vind je hier

Daarnaast: gegrilde watermeloen (je leest het goed) en cous-cous van bloemkool, tofu-currysteak en pitabrood.

Op die bloemkool gaan we nog wat verder in en verder vind je weer aankondigingen van diverse workshops. Naast de workshops in Het Lokaal in Amersfoort start de Vegetable Chef nu ook een serie workshops in Amsterdam in Kookstudio Peterpan. 

Ten slotte, dit is de laatste nieuwsbrief voor nu. Na de zomer is de Vegetable Chef weer terug. 

Tot in de pruimentijd.

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This