Is die Whopper wel écht vegan?

14
dec

Is die Whopper wel écht vegan?

Is die Whopper wel echt vegan?

Nu zelfs Burgerking een Onmogelijke Whopper serveert die 100% vegan is, zou je denken dat de Vegetable Chef zijn biezen kan pakken.

Missie bereikt.

Maar is die burger wel “100% Whopper en 0% Vlees” zoals in de reclame beweert wordt?

Een vegan uit Florida vindt van niet en is een rechtzaak begonnen.

Burger King drijft oneerlijke handel door zijn hamburgerproduct als 0% vlees aan te prijzen maar ondertussen wel op dezelfde grill als de vleselijke hamburgers te bakken. Het dierenvet druipt dus van de Onmogelijke Burger af.

Het bijzondere van deze rechtzaak is dat hij niet al bij aanvang door de rechter naar de prullenbak is verwezen.

Tot voor kort diende de vegan op te passen dat hij met zijn klaarblijkelijk gemierenneuk niet onbedoeld zelf de aanstichter van nog meer dierenleed was. Of zo ongeveer leek de rechtbank ernaar te kijken. Bezwaren van vegans golden als irrelevant, want eigenaardig en zeldzaam.

Maar het tij is gekeerd. In 2019 zijn vegans een ‘force to be reckoned with’ maar we zijn er nog niet. De Vegetable Chef vind het belangrijk dat bedrijven die zich op de lucratieve en groeiende vegan-markt begeven, snappen dat mensen niet alleen uit gezondheidsoverwegingen vegan willen eten.

Er ligt een een bewuste wereldbeschouwing aan ten grondslag. Minder dierenleed, minder uitstoot en duurzamer leven met meer connectie met de natuur.

Zou mooi zijn als ‘vegan’ niet alleen als product in de markt werd gezet, maar dat men dat ook zou doen met aandacht voor het bijbehorend gedachtegoed.

Aan consumentenzijde geldt dat het niet ‘al lang goed is’ als er “biologisch” op staat. Er zitten gradaties in.

Verfijn uw bewustzijn!

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This