Single Blog Title

This is a single blog caption
21
mrt

Anderhalve meter medemenselijkheid

De Vegetable Chef vraagt zich, net als de rest van de wereldbevolking, sinds een paar dagen af in wat voor film hij terecht is gekomen. 

Revenge of the Nerds misschien?

We leven sinds een week goedbeschouwd in een nerd-nirvana. Ga maar na:  

Iedereen blijft binnen

Alle sport is afgelast en

Sociale interactie is verboden

Nerds hebben zich hier op voorbereid. Ze zitten al jaren binnen League of Legends en Fallout te spelen. En om deze crisis te overleven hoeven ze niks te veranderen. Ze kunnen blijven doen wat ze doen.

Natuurlijk raken de hygiënische producten ook onder nerds op, maar dat is, zoals ze zelf zeggen, “Geen probleem.”

Maar ook voor de rest van ons schijnt er een licht. Zo blijkt er niet alleen een virusuitbraak te zijn maar ook een uitbraak van liefde, solidariteit en gemeenschapszin, al zit er dan een afstand van minstens anderhalve meter tussen.

En zoals een (weliswaar gechannelde, maar echt mooie) boodschap van Matreia ons op FB vertelde: “Is dit niet waarom je gevraagd hebt? Je hebt verzocht om grote verandering en nu is die  gekomen.(…) Neem deze tijd van stilte om te reflecteren, te bidden voor de volgende stap en om je angsten te laten gaan.”

Natuurlijk is er dood en verderf en ellende, maar het is nooit alleen maar dat. Misschien is nu wel echt de tijd dat de mensheid zich verbetert, who knows? 

Iedereen die nu binnenzit in gedwongen zelfcontemplatie, die heeft natuurlijk ook de kans om eens wat leuke dingen te gaan doen. Om eens wat uitgebreider te gaan koken, bijvoorbeeld.

Ik heb een recept afgestoft dat perfect bij de tijd past: Witte asperges in vers pastadeeg, shiitake paddestoelen en venkelboullion.

De asperges omdat het aspergeseizoen vanwege de klimaatverandering extra vroeg is begonnen (je moet de moed er een beetje inhouden). Het verse pastadeeg omdat alle niet-verse pasta uit de winkel is weggeroofd (#apocalypticsupermarket). En de shiitake paddestoelen omdat er AHCC inzit. 

Wat is AHCC vraagt u zich af? Dit is een stofje dat het immuunsysteem stimuleert en mogelijk remmend werkt op dodelijke virussen. Dat bedenk ik niet zelf, dat staat in dit wetenschappelijk opiniestuk. https://www.minervamedica.it/en/journals/gastroenterologica-dietologica/article.php?cod=R08Y9999N00A20031202 

De centrale gedachte is dat shiitake bij zoveel verschillende soorten immuunaandoeningen bescherming biedt, van vogelgriep tot HIV, dat het niet ondenkbaar is dat het ook een buffer biedt tegen Corona. 

Let wel: dit is dus geen met wetenschappelijke experimenten onderbouwd stuk, maar een wetenschappelijk opiniestuk. Zeker weten doe ik het dus niet.

Ik ben benieuwd in wat voor wereld we leven bij de volgende nieuwsbrief. 

Vooralsnog houdt de Vegetable Chef de moed erin.

Oh, ja. Ik was nog vergeten te vertellen waarom de venkelboullion in het gerecht zit. Die helpt winderigheid voorkomen. Wel zo fijn als je met het hele gezin opgesloten zit.

Hou je taai en laat je niet kisten!

The Vegetable Chef

You may also like
curry hennepzaad
Ode aan Popeye
Tijd voor belangrijke dingen
Vegetariërs leven in een mooie tijd

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This