Single Blog Title

This is a single blog caption
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
13
aug

Wat je nooit tegen een vleeseter zeggen moet

De Vegetable Chef vindt het te snikheet om zich met iets anders bezig te houden dan met filosofisch maatschappelijke vraagstukken. La question du jour:  

Hoe krijg je de gewaardeerde medemens zover dat hij / zij het juiste doet? 

Een nogal relevante vraag, lijkt me. 

Hoe zorg je dat mensen anderhalve meter afstand houden? Dat ze minder drinkwater verbruiken? Dat ze meer groentes en minder vlees eten?

Uit psychologisch onderzoek* blijkt dat het in ieder geval niet helpt om mensen te laten guilt-trippen. Om dicht bij huis te blijven: 

Het helpt niet om je vleesetende schoonfamilie voor een vegetarische barbecue uit te nodigen en ze dan, in het gesprek dat welhaast onvermijdelijk ontstaat, te grilleren over hun onverantwoorde leefstijlkeuze. 

Zo werkt het niet.

Waar het om gaat is: je goed voelen bij wie je bent en vandaaruit handelen. 

Dus: niet mensen slecht laten voelen over dat ze vlees eten. Maar ze juist goed doen voelen wanneer ze minder vlees en meer groentes gebruiken. 

Da’s de sleutel. Een subtiel maar cruciaal verschil. 

Daarmee hou ik mij als Vegetable Chef al jaren beroepshalve bezig. Op een positieve manier de wereld veranderen, te beginnen bij: je goed voelen over wat je eet. 

En daarbij helpt het natuurlijk enorm als dat eten een beetje lekker is! 

In dat kader kun je je gasten (en jezelf) deze maand verassen met een vegan variant op de Zuid-Franse soep Bouillabaise.

Supergezond, lekker en ‘verantwoord’ dus.

En voor wie in z’n algemeenheid lekkerder vegan wil leren koken, the Vegetable Chef is oprichter van de Vegan Academy waar hij online en offline workshops en Masterclasss geeft over vegan koken & bakken. Bekijk alle online cursussen hier en de workshops hier. Of ga direct naar de gratis vegan recepten.


Tot de volgende keer,
The Vegetable Chef

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This