Event

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Live webinar Masterclass Vegan Cooking

8 september 2020 , om 20:0021:30

€75
vegan voorgerecht, bloemkoolcreme

Leer nu vanuit je huis of bedrijf vegan koken als een pro!

 

Wat gaan we doen?

Tijdens de masterclass vegan cooking webinars leren we je in 4 dinsdagavonden de ins en outs van plantaardig koken. De eerste twee lessen staan in het teken van bakken zonder eieren en zuivel. De derde en vierde les gaan over de hartige keuken, in het bijzonder over de vraag hoe je hartige en verzadigende smaken creëert zonder dierlijke producten.

Hoe gaat het webinar in zijn werk?

Een week voor aanvang van de eerste cursusochtend ontvang je van ons per mail de reader met theorie en receptuur. Ook ontvang je dan een link met instructies waarmee je je kunt aanmelden voor de webinars. Elk webinar start om 20.00 uur en zal omstreeks 21.30 uur klaar zijn afgerond. De data zijn: 8, 15, 22 en 29 september 2020. Je kunt de webinars op elk device volgen. Ook kun je na afloop van de masterclass alle webinars terugkijken.
Tijdens de webinars wisselen theorie en kookdemonstraties elkaar af. Tijdens het webinar is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. In de dagen tussen de webinars kun je zelf aan de slag gaan met de recepten die onderdeel zijn van de masterclass. Oefenen is natuurlijk niet verplicht, maar wel aan te raden. Op die manier kun je resultaten delen en gerichte vragen stellen.

tickets

Koop direct je tickets via deze link

Wat komt er aan bod?

– Baktechnieken: hoe vervang je boter, room en eieren zonder verlies van smaak, textuur en luchtigheid? Je leert o.a. macarons, soesjes, vegan botercrème, citroen meringue en tiramisu te maken.
– Baktheorie: wat is de functie van bloem (meel), suiker, vet (olie en margarine), vocht en eieren. Eieren klint misschien vreemd in een vegan cursus, maar om goed te begrijpen hoe je eieren kunt vervangen, is het belangrijk om te weten wat de functie van eieren is in gebak
– De essentials voor de vegan keuken, wat moet er in de voorraadkast? Denk aan ingrediënten voor hartige smaken zoals sojasaus, miso, etc. en vegan bindmiddelen zoals agar agar en silken tofu
-Uitleg over de achterliggende kookprocessen waardoor je in staat bent je eigen vegan recepten te maken en te verbeteren
– Belangrijk kooktechnieken voor de vegan kok om de smaak van groenten, peulvruchten en paddenstoelen te verrijken, zoals fermenteren, roosteren, grillen, roken en drogen. We demonstreren o.a. hoe je vleesvervangers maakt.

 

reader

Je ontvangt een reader met alle behandelde theorie en ruime originele recepten als pdf.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in vegan koken. Dat zijn professionals – koks, cateraars, receptschrijvers, foodbloggers – die beter vegan willen leren koken. Maar ook geoefende hobbykoks en thuisbakkers die hun repertoire willen uitbreiden met vegan gerechten.

Wat zeiden voorgaande deelnemers over dit webinar?

-“hier wordt echte kennis wordt gedeeld, je leert welke producten en technieken welk effect hebben zodat je dit in andere gerechten zelf kan toepassen”
-“Nuttig om ook de theorie te leren. Daar kun je op verder bouwen en geeft toegevoegde waarde ten opzichte van kookboeken. En het enthousiasme en liefde voor puur eten van de docenten maakt dat het heel leuk en stimulerend is om deel te nemen”
-“zowel voor vegans als niet vegans interessant”
-“Must follow om de plantaardige keuken te begrijpen. Om nieuwe ingredienten en kooktechnieken te leren en toe te passen. Om lekker zelf de weken er na op een nieuwe manier aan het koken te zijn. Als professionals pikte ik veel op van jullie kennis!”

Wie zijn de docenten?

Eke Mariën van www.kokenmetkennis.nl
Joris Schildknecht van www.thevegetablechef.nl

Tijden

20.00 – 21.30 uur

Webinar 1 & 2 Desserts en gebak

Theorie
-vegan mythes
-vegan zekerheden
-big five of baking (meelsoorten, suikersoorten, vetsoorten, ei-vervangers, vocht)
Technieken demonstraties
-pie-deeg voor zoete en hartige taarten
-cakebeslag
-soezendeeg
-aquafaba toepassingen
-vegan roomijs
-botercreme
-fluffy pancakes
-vegan slagroom maken

Webinar 3 & 4 De hartige keuken

Theorie
-foodprepping
-de vegan keukenkast
-technieken voor ontwikkeling van hartige smaken (umami, Maillard)
Technieken demonstraties
-fermenteren
-vegan kaas maken
-pasta draaien
-roken
-soffritto maken
-seitan worstjes maken
-Maillarderen

Disclaimer

Joris en Eke benaderen de vegan keuken vanuit hun passie voor koken en gastronomie. De masterclass vegan cooking is geen cursus over de omgang met voedselintoleranties of speciale diëten anders dan een plantaardig dieet.

Jouw investering voor 4 live webinars:

Tickets € 61,98 excl. btw,  € 75,– incl btw

Gegevens

Datum:
8 september 2020
Tijd:
20:00 – 21:30
Kosten:
€75
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://masterclassvegancooking.stager.nl/web/tickets?

Locatie

online

Organisatoren

Koken met kennis
The Vegetable Chef

Leave a Reply

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This