Event

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

workshop Dutch Cuisine

3 februari , om 17:3021:00

€75,00
Dutch Culinairy landscape

Leer koken volgens de principes van Dutch Cuisine

Wil jij leren hoe je duurzamer kan koken? Met producten van het seizoen en van lokale leveranciers? Met minder dierlijke producten? Gezond en toch lekker? Dan is de Dutch Cuisine workshop iets voor jou.

Wat is Dutch Cuisine?

Dutch Cuisine is een organisatie die zich inzet voor behoud en verrijking van het Nederlands culinaire erfgoed. We hebben in ons land enorm veel prachtige culinaire producten. Sommige daarvan zijn overbekend (kaas), andere juist onderbelicht (zeewier bijv.) Op het gebied van land- en akkerbouw is Nedeland al helemaal onovertroffen, zowel met oude traditionele gewassen als met innovatieve technieken.

Dutch Cuisine geeft ruimte en aandacht aan een stijl van koken en eten die al deze producten op de kaart zet én waarbij duurzaamheid, lokaliteit en liefde voor het ambacht van boeren, producenten en koks voorop staan.
Bekend speerpunt van Dutch Cuisine is de 80/20 verdeling. Dat wil zeggen dat je voor 80% met plantaardige producten kookt en voor 20% met dierlijke. Op deze manier kan je zowel lekker áls duurzaam koken.

Zowel The Vegetable Chef als Het Lokaal zijn ambassadeurs van Dutch Cuisine. Dat wil zeggen dat zij de principes dagelijks in de praktijk brengen in hun werk. En dat proef je!

Hoe ziet de workshop eruit?

Tijdens de Dutch Cuisine workshop kijken we in de winkel van Het Lokaal wat er die dag aanwezig is. We werken zowel met recepten als live inspiratie onder deskundige begeleiding van The Vegetable Chef! We sluiten af met een heerlijk diner, begeleid door (uiteraard) duurzame en lokale wijnen.

Wat heb je na afloop geleerd?

Je hebt geleerd hoe je bekende NL producten en recepten op een verrassende nieuwe manier kan bereiden (denk bijv. aan een falafel op basis van de ingrediënten van erwtensoep), hoe je lekker kookt met gebruik van meer plantaardige producten, hoe je de 5 principes van Dutch Cuisine in je eigen keuken toepast.

Nieuwsgierig geworden: Boek nu direct je ticket voor de workshop via deze link naar de ticketshop

Gegevens

Datum:
3 februari
Tijd:
17:30 – 21:00
Kosten:
€75,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Website:
https://hetlokaal.nl/product/dutch-cuisine/

Organisatoren

The Vegetable Chef
Het Lokaal

Locatie

Het Lokaal
Oliemolenhof 90
Amersfoort, Utrecht 3812PB Nederland
+ Google Maps

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This