Event

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

workshop groenten fermenteren met The Vegetable Chef

26 januari , om 14:3017:00

€65
workshop fermenteren van groenten

Workshop groenten fermenteren DIY

Zuurkool, kimchi, chutney’s en pickles, wortelsticks en sprankelende juices, allemaal op basis van gefermenteerde groenten. Zomaar wat voorbeelden van de vele mogelijkheden die er zijn. Als jij eenmaal hebt ontdekt hoe lekker én simpel het fermenteren van groente is, dan wil je niet anders meer. The Vegetable Chef helpt je op weg in deze leuke “hands on” workshop groenten fermenteren in Het Lokaal te Amersfoort.

O ja, gefermenteerde groenten zijn ook nog supergezond!

Hoe gaat het fermenteren in zijn werk?

Bij het fermenteren van groenten geven we melkzuurbacteriën de kans om een aangenaam smakend zuur milieu te creëren. Dit zure milieu voorkomt dat andere bacteriën een kans krijgen om je groenten te doen bederven, en zorgt er tegelijkertijd voor dat de groenten extra smaak krijgen en lichter verteerbaar worden. Het enige wat we nodig hebben om te starten zijn een beetje zout, de melkzuurbacteriën die al aanwezig zijn op de groenten en een schone afsluitbare pot.

Hoe ziet de workshop eruit?

Gezamenlijk nemen we de theorie door, we kijken naar de mogelijkheden en de valkuilen van het fermenteren. We doen een proeverij van diverse gefermenteerde producten. Daarna ga je aan de slag en kies je uit het assortiment van Het Lokaal een aantal groenten die jij gaat bereiden tot heuse gefermenteerde producten. Dat kan zuurkool of kimchi zijn maar misschien ben jij wel geïnspireerd om rode bieten met zilveruitjes te fermenteren?

Je neemt de door jou bereide groenten mee naar huis in een speciale glazen pot, want het duurt nl. nog een week tot twee weken voordat je het eindresultaat kan proeven.

Wat heb je na afloop geleerd?

Je weet nu wat de voorwaarden zijn om succesvol een fermentatie met groenten op te starten, welke groenten meer of minder geschikt zijn om te gebruiken, je kent de basis ingrediënten die nodig zijn bij het fermenteren en weet welke smaakmakers je bij het fermenteren kan gebruiken. Je kan nu ook thuis aan de slag en je eigen recepten improviseren.

 

Er is een beperkt aantal plekken dus lijkt dit iets voor jou, aarzel dan niet om je in te schrijven. Via deze link naar de webshop van Het Lokaal boek je nu jou ticket.

Gegevens

Datum:
26 januari
Tijd:
14:30 – 17:00
Kosten:
€65
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisatoren

The Vegetable Chef
Het Lokaal

Locatie

Het Lokaal
Oliemolenhof 90
Amersfoort, Utrecht 3812PB Nederland
+ Google Maps

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This