crispy aardappel-amandelkroketjes

aardappel-amandelkroketjes

Mmmm-crispy-van-buiten-zacht-van-binnen-aardappelkroketjes!

Zo lekker en toch best wel simpel, deze aardappel-amandelkroketjes draai je zo in elkaar. Je hebt kruimige aardappels nodig, eieren, paneermeel en amandelschaafsel en lekker verse kruiden om ze op smaak te maken. Een hele gewone maaltijd op een gewone dag word super-bijzonder met deze kroketjes erbij.

bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet de aardappelen dan af en laat ze 1 á 2 minuten goed droogstomen.
Pureer de aardappels met een roerzeef of pureeknijper, of stamp ze goed fijn met een pureestamper. Laat de puree vervolgens 5 minuten afkoelen.

Splits de eieren en roer de eidooiers, boter en kruiden door de puree. Maak de puree vervolgens op smaak met peper en zout.

Tip voor paneren: houd één hand droog om de balletjes door de droge producten heen te halen en één hand voor door het eiwit heen halen. Zonet dan worden je eigen handen ook gepaneerd ?

Nu het paneren: klop de eiwitten los in een diep bord. Zet een plat bord klaar met de bloem en een plat bord met een mengsel van het paneermeel en het amandelschaafsel
Vorm van de puree balletjes ter grootte van een flinke walnoot en rol deze daarna voorzichtig door de bloem.
Haal de bebloemde puree-balletjes door het eiwit heen en rol ze vervolgens door het amandel-mengsel.

Rol de gepaneerde balletjes tenslotte zachtjes door je handpalm om het paneerlaagje aan te drukken

Verhit de olie tot 175 gr C en bak de balletjes per 4-5 stuks in de olie tot ze goudbruin zijn en aan de oppervlakte komen drijven.

tip: het maken en paneren van de kroketjes kan je al uren tot een dag van tevoren doen, dan hoef je ze voor het serveren alleen nog maar te frituren

 tip: lekker om te serveren bij bijvoorbeeld een stoofgerecht, met tomatensaus, bij gestoofde witlof met ham en/of kaas of een kruidige groenteschotel.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk
summer evening Poke bowl
Summer Evening Poké Bowl
cous cous van bloemkool
cous cous van bloemkool
spinazie falafel, vegan yoghurt dip
groente tapas: spinazie en aardappel falafel met vegan yoghurt-munt dip
boekweit tabuleh
Boekweit tabouleh met raapstelen, hennepzaad en tuinboontjes

1 Response

  1. Rosa

    OMG, dit was zo lekker! Wij hadden er een spicy tomatensausje bij, alles ging tot de laatste kruimel op. Way to go Vegetable Chef.

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This