Chocolade-aardappel taartje
fris & licht met een pure chocolade smaak!
chocolade, aardappel
Totale tijd1 uur
Voorbereiding30 minuten
Bereiding30 minuten
Goed voor :10-12 taartpunten
Niveau :iets ingewikkelder, maar ook jij kan het!
Ingrediënten
voor de taart
- 500 gr. kruimig kokende aardappels (geschild gewicht)
- 250 gr. suiker
- 6 ei-dooiers
- 1 heel ei
- 50 gr. cacao poeder
voor het glazuur
- 3 dl room
- 225 gr pure (70%) chocolade
Wauw, nooit gedacht dat aardappel en chocolade samen kunnen gaan. Hoe kom je erop? Ik vond het super lekker en mijn gasten ook!
Dankjewel Betty. Het was een moment van inspiratie. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben 👍
Ik las appel en chocolade. Dit is wel iets heel anders, ga e zeker een poging aan wagen.
Succes Ella, leuk als je een foto van het resultaat stuurt 😀
Groeten van The Vegetable Chef
hoeveel eiwitten moeten er worden opgeklopt?
Hi Miriam,
Je klopt de 6 eiwitten die je over hebt na het scheiden van 6 eieren voor de dooiers. Bij nalezen van het recept begrijp ik de onduidelijkheid, ik ga het duidelijker herschrijven. Groeten, The Vegetable Chef