cous cous van bloemkool

cous cous van bloemkool

Grote bloemkolen?

Nee, ik doe niet mee aan die goedkope sex gerelateerde reclame uitingen zoals New York Pizza onlangs deed om hun pizzabodem met bloemkool aan de man te brengen (pun intended). Maar enthousiast over bloemkool ben ik wel, blij dat die groente een beetje uit het verdomhoekje is waar het terecht kwam door trauma van te lang gekookte bloemkool met een papje en een raspje nootmuskaat. Deze bereiding tot couscous zag ik voor het eerst toen de raw food trend opkwam. Hoewel ik niet erg enthousiast ben over raw food heeft die hype wel wat leuke nieuwe bereidingen opgeleverd die m.i. de moeite waard zijn. Één ervan is het hakken of raspen van rauwe bloemkool tot een cous-cous achtige structuur.

In dit recept combineer ik de rauwe bloemkool met een klein deel echte couscous korrels, wat de structuur verbeterd. Met behulp van kappertjes, bieslook (varieer gerust met andere groene kruiden), limoen en olijfolie heb je in een mum van tijd een frisse, smakelijke en gezonde salade. Kleed je de cous cous aan met nog wat andere lekkere hapjes dan heb je zo een complete maaltijd. Serveer de couscous bijvoorbeeld met je eigen pitabrood en zoetzure bloemkoolroosjes en als je echt wil uitpakken kijk dan eens naar deze Summer Evening Poké Bowl.

 

Zo maak je het

Giet 1 dl kokend water over de couscous korrels en laat deze in 5 minuten opzwellen. Doe de bloemkoolroosjes en -steeltjes in de kom van je foodprocessor en hak de bloemkool met een paar stoten van de pulse knop tot een couscous achtige structuur. Meng nu de bloemkool couscous met de gekookte couscous en voeg de kappertjes, limoensap en -rasp, olijfolie en peper en zout toe. Laat de couscous afkoelen en meng dan de bieslook erdoor. Laat bij voorkeur een half uur tot een uur staan zodat de smaken lekker intrekken.

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This