curried tofu steaks

curried tofu steaks

Tofu is saai!

Echt, dat hoor ik mensen vaak zeggen maar ik ben het niet met ze eens. Tofu kan elke smaak opnemen en is dus verre van saai. Tenzij je saai kookt natuurlijk ūüėÄ Maar kom, ik wil niemand beledigen. Liever breek ik een lans voor de veelzijdigheid van tofu en dit recept voor curried tofu steaks is daar denk ik een geslaagd voorbeeld van.

Het recept

Dep de plakken tofu droog met wat keukenpapier en wentel ze dan door de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofuplakken daarin rondom goudbruin. Leg de tofuplakken apart tot later gebruik. Fruit nu de gesnipperde ui in 3 – 4 minuten in de olie tot ze glazig en zacht zijn, voeg dan de knoflook, gember en de garam masala toe en laat alles even kort meefruiten. Voeg vervolgens de kokosmelk, zout en het limoensap toe en laat het geheel even opkoken tot een saus.

Leg de tofuplakken in de saus, draai ze een paar keer om zodat ze rondom met de saus bedekt zijn en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen. Het maiszetmeel op de tofu zal zich met saus volzuigen waardoor de tofu smaakvol wordt en de saus zal een beetje indikken. Bestrooi het gerecht met wat limoenrasp en de fijngeknipte munt. Serveer de tofu zelfstandig als snack of als onderdeel van een maaltijd. Bijvoorbeeld als onderdeel van deze Summer Evening Poké Bowl.

 

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse

Leave a Reply

Pin It on Pinterest