Fluffy pancakes met rabarber en aardbeien

fluffy pancakes

Fluffy pancakes met rabarber en aardbeien

Fluffy pancakes met rabarber en aardbeien: veel meer lente achtig wordt het niet wat The Vegetable Chef betreft. Rabarber en aardbeien zijn zo lekker samen: friszuur, zoet, de sappigheid van verse aardbeien en de zachte structuur van perfect gegaarde rabarber. De kunst is om de rabarber niet te laten koken. In plaats daarvan laat je de stukjes rabarber zachtjes garen in een siroop die nét niet kookt. Pocheren in vaktermen. Daardoor valt de rabarber niet uit elkaar in zo’n vezelige moes. Wat de Chef betreft is het zo veel lekkerder.

Overigens komt dit recept uit de online Masterclass Vegan Cooking van The vegetatie Chef. Ben jij daar in geïnteresseerd? Lees er hier meer over of koop hier je ticket.

Rabarbercompote en slagroom
Kook het sinaasappelsap op met de geleisuiker en laat de suiker oplossen. Leg nu de stukjes rabarber in de siroop en zet het vuur laag zodat het niet kookt. Doe een deksel op de pan en laat de rabarberstukjes zo in 5 minuten gaar worden. Het mag echt niet koken, dan valt de rabarber nl. uit elkaar tot de door zovelen gehate rabarberprut. Laat de rabarber in het vocht afkoelen.
Klop nu de slagroom stijf met de suiker en evt. vanille suiker. Zet de slagroom in de koelkast tot gebruik.

Voor het beslag
Voor het beslag heb je twee opties: het beslag met de mixer of garde luchtig kloppen óf een slagroomspuit gebruiken (ook wel Kidde genoemd). Met de slagroomspuit is het minste werk en geeft een mooi luchtig resultaat maar die moet je maar net in je bezit hebben. Met mixer of garde duurt iets langer, het resultaat is ook uitstekend.
beslag met mixer of garde:klop de sojamelk met een mixer in vijf minuten tot een schuimig geheel.
Zeef het kikkererwtenmeel, de rijstebloem, het bakpoeder en zout en klop dit mengsel snel door de schuimige sojamelk.
beslag met slagroomspuit/Kidde:Zeef het kikkererwtenmeel, de rijstebloem, het bakpoeder en zout in een kom en voeg de sojamelk toe. Roer tot een beslag en haal je beslag door een zeef om evt. klontjes eruit te halen (klontjes doen de opening van de slagroomspuit verstoppen)

Verhit een pan met anti-aanbaklaag en smeer de pan lichtjes in met olie. Doe een paar eetlepels beslag in de pan of spuit direct uit de slagroomspuit in de pan. Bak de fluffy pancakes op matig vuur. Bak ze per stuk of per twee of drie, afhankelijk van de grootte van je pan. Schep de pancakes heel voorzichtig om zodra de bovenkant enigszins begint te stollen en bak ze op de andere zijde
Serveer 2 á 3 pancakes per persoon op een dessertbord, verdeel de rabarber stukjes eromheen en schep de siroop over het geheel. Doe er een schep van de slagroom bij en garneer met de aardbeien en de munt of verveine.

tip: dit beslag is ook uitstekend geschikt als wafelbeslag.

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This