hartige groente muffins

hartige groente muffin

Een hartige muffin met groenten?

Ja, waarom niet! Deze kleine hartige groente muffins zijn eenvoudig te maken en doen het super als voorafje, hapje op een feest of, aangekleed met wat sla en rode uienchutney, als voorgerecht.
En zien ze er niet heerlijk uit? Je gasten zullen verrast zijn en kids vinden dit soort kleine hapjes geweldig, ze kunnen er waarschijnlijk niet vanaf blijven.

Wanna Try? Let’s go:

1. verwarm je oven voor op 165 gr C

2. snijd de groene asperges, wortel en haricots verts in stukjes van ca. 5 á 6 cm lengte of zo dat ze nog een paar centimeter uit je bakvormpjes steken als je de groentesticks er rechtop inzet. Snijd de worteltjes in de lengte in tweeën of vieren, te dikke stukken wortel zullen niet gaar worden tijdens het bakken.

3. zet muffinpapiertjes in je bakvormpjes of knip zelf repen van bakpapier die je in de bakvormpjes zet (zie instructie foto’s hieronder)

4. meng in een kom bloem, rijstebloem, zout, peper en bakpoeder door elkaar

5. voeg de eieren, tomatenpuree en de melk of rijstemelk toe en meng het geheel met de garde of handmixer tot een glad beslag, mix niet te lang en te hard, dan wordt het beslag taai en zal het niet rijzen in de oven

6. vul de vormpjes voor ongeveer de helft zodat het beslag ruimte heeft om in de oven te rijzen en er nog ruimte is om de groentesticks erbij te doen

7. zet in ieder vormpje een paar groentesticks en een cherry tomaatje (zie instructie foto’s)

8. bak de muffins in ca. 15 minuten gaar en laat ze vervolgens afkoelen. Haal ze dan uit de vorm en presenteer ze op een schaaltje. Lekker om bijvoorbeeld deze rode uienchutney of deze chilijam bij de cupcakejes te serveren.

 

FFA8864B-5B64-4094-A468-06A6692C324A F9A1A271-F182-47B7-9048-D1EC45E03AF7 06C8F3CF-C8B3-41C4-A1C8-F0B559AE30FC

Benodigdheden: mengkom, mixer of garde, bakvormpjes met een inhoud van ca. 1 tot 1,5 eetlepel beslag, bakpapier

Handig: bak de hartige muffins s’ochtends, ze blijven de hele dag lekker.

Dit vind je misschien ook leuk
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse
Biet-u-ccino

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This