Hennepmelk

Hennepmelk? Wordt je daar dan niet high van?

Nee, gelukkig niet. Dit was al te horen in het beroemde lied van Doe Maar (“de zaadjes kan je niet roken, daar krijg je hoofdpijn van”). Maar wat ze in de tekst er niet bij vermelden is dat hennepzaad boordevol gezonde stoffen (Omega 3 en 6 o.a.) en proteïne (ruim 30%) zit. Ideaal voor een vegan dieet dus. En bovenal is het gewoon lekker vindt The Vegetable Chef. Dit recept dient dus om melk te maken om “gewoon” te drinken maar ook als ingrediënt in je vegan/gezonde keuken. Check bijv. dit heerlijke recept voor een vegan spaghetti Carbonara op basis van hennepzaadmelk.

En waar koop je het?

Online is het o.a. bij Holland & Barrett, Bol.com, drogist.nl en De Notenshop te koop. Je kan zowel gepeld als ongepeld (goedkoper) hennepzaad gebruiken. De ongepelde moet je dan na het fijnmalen goed zeven. Bij de gepelde kan je het doen maar het is niet noodzakelijk.

OK, hoe maak ik het?

Doe het hennepzaad en water in een mixerblender/smoothie maker en draai het op de hoogste stand helemaal fijn. Indien je ongepeld zaad hebt gebruikt zeef je het door een fijne bouillonzeef, een notendoek of een schone, goed uitgespoelde theedoek. Laat goed en helemaal uitlekken en knijp ook de laatste restjes vocht er goed uit en voilà, je hennepmelk is klaar. Evt kan je een heel klein beetje zout toevoegen voor de smaak. Gebruikte je gepeld hennepzaad dan kan je het alsnog zeven (voor een zeer fijn resultaat) maar is eigenlijk niet echt nodig.

 

Dit vind je misschien ook leuk
Calzone Palak Paneer
Calzone Palak Paneer vegan pizza
Vegan spaghetti Carbonara
curry van schorseneren met olijven
Schorseneren met Garam Masala, groene peper en olijven

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This