Lekkerrrr! In gerookte boter gebakken boerenkool.
Een frisse winterboost met klassieke smaak
Boerenkool, gerookte boter of olie
Totale tijd10 minuten
Voorbereiding5 minuten
Bereiding5 minuten
Goed voor :2 personen
Niveau :Eenvoudig
Boerenkool gaat goed samen met krachtige smaken, bijvoorbeeld met een rooksmaak. Denk maar aan de Hollandse klassieker stamppot boerenkool met gerookte worst.
Door de boerenkool te bakken in gerookte boter of olie steek je deze smaakklassieker in een heel nieuw jasje. De korte bereiding houdt de boerenkool fris en er blijven meer smaak en voedingsstoffen behouden. Dit recept is het lekkerst met de wat jongere blaadjes van de boerenkool omdat deze malser zijn. Sommige supermarkten verkopen nu ook losse, jonge boerenkoolblaadjes. Die zijn ideaal voor dit recept.
Het recept voor gerookte boter of olie vind je in de receptensectie van The Vegetable Chef: gerookte boter of olie