Lekkerrrr! In gerookte boter gebakken boerenkool.

Zo kan boerenkool ook!

Boerenkool gaat goed samen met krachtige smaken, bijvoorbeeld met een rooksmaak. Denk maar aan de Hollandse klassieker stamppot boerenkool met gerookte worst.

Door de boerenkool te bakken in gerookte boter of olie steek je deze smaakklassieker in een heel nieuw jasje. De korte bereiding houdt de boerenkool fris en er blijven meer smaak en voedingsstoffen behouden. Dit recept is het lekkerst met de wat jongere blaadjes van de boerenkool omdat deze malser zijn. Sommige supermarkten verkopen nu ook losse, jonge boerenkoolblaadjes. Die zijn ideaal voor dit recept.

Het recept voor gerookte boter of olie vind je in de receptensectie van The Vegetable Chef: gerookte boter of olie

Bereiding:

  • knip met een schaar het krullerige blad van de boerenkool in de lengterichting los van de nerf, laat een paar milimeter van het blad aan de nerf zitten, dit deel is te taai voor deze bereiding.
  • was de boerenkoolblaadjes en slinger ze droog
  • doe de boter of olie in een hete pan en voeg de boerenkool toe, roerbak op medium hitte tot de blaadjes zacht en lichtgroen zijn
  • breng op smaak met peper en zout
  • serveer als bijgerecht bij o.a. aardappelpuree, stevige curry’s, bij linzen of stoofvlees.

Dit vind je misschien ook leuk
aardappel-amandelkroketjes
crispy aardappel-amandelkroketjes

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This