met miso geroosterde bloemkoolroosjes

met miso geroosterde bloemkoolroosjes

Bomvol smaak!

Wat Yotam Ottolenghi in zijn nieuwste boek Flavour doet, doet The Vegetable Chef al jaren: alles op alles zetten om gerechten te maken die bomvol smaak zitten. Zeker voor de vega en vegan keuken is dat dé manier om echt lekker te eten. Dit recept voor geroosterde bloemkool met miso is daar een mooi voorbeeld van. Geroosterde bloemkool is al heerlijk, met de umami rijke toevoeging van miso wordt het helemaal verrukkelijk. Serveer deze bloemkool als groente bij een hoofdgerecht van jouw keuze, bij dit recept van tahini noodles met spinazie óf als borrelhapje samen met deze chilisaus.

Roosteren maar

Meng de bloemkoolroosjes met twee eetlepels lichte miso, een eetlepel olie, wat zout en een theelepel kerriepoeder. Als de miso aan de dikke kant is, verdun deze dan met 1 of 2 eetlepels water tot de dikte van mayonaise. Rooster de bloemkoolroosjes 12- 15 minuten in de airfryer, onder de grill van je oven óf in een op 180 gr C voorverwarmde oven.

Dit vind je misschien ook leuk
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse
smokey tomatoes in green curry dressing
rokerige tomaatjes in groene currydressing

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This