met miso geroosterde bloemkoolroosjes
zo lust je bloemkool wel
Totale tijd25 minuten
Goed voor :3 - 4 porties
Niveau :makkelijk
Ingrediënten
- 1 bloemkool (ca. 1 kg), in roosjes van 2 á 3 cm.
- 2 el lichte miso
- 1 el olie
- 1 tl kerriepoeder
- zout
Alle recepten van The Vegetable Chef (en nog veel meer) vind je nu op de website van de Vegan Academy.
Wat Yotam Ottolenghi in zijn nieuwste boek Flavour doet, doet The Vegetable Chef al jaren: alles op alles zetten om gerechten te maken die bomvol smaak zitten. Zeker voor de vega en vegan keuken is dat dé manier om echt lekker te eten. Dit recept voor geroosterde bloemkool met miso is daar een mooi voorbeeld van. Geroosterde bloemkool is al heerlijk, met de umami rijke toevoeging van miso wordt het helemaal verrukkelijk. Serveer deze bloemkool als groente bij een hoofdgerecht van jouw keuze, bij dit recept van tahini noodles met spinazie óf als borrelhapje samen met deze chilisaus.
Meng de bloemkoolroosjes met twee eetlepels lichte miso, een eetlepel olie, wat zout en een theelepel kerriepoeder. Als de miso aan de dikke kant is, verdun deze dan met 1 of 2 eetlepels water tot de dikte van mayonaise. Rooster de bloemkoolroosjes 12- 15 minuten in de airfryer, onder de grill van je oven óf in een op 180 gr C voorverwarmde oven.