Raapsteeltjes

Raapsteeltjes

Bundeltjes groene, tere blaadjes vol van pril lentelicht, fris en knapperig met een peperige smaak. Dat zijn raapsteeltjes, het jong geoogste loof van meiraapjes en Chinese kool. Ze heten soms ook bladmoes, snijkool of keeltjes. Een beetje een vergeten groente, maar niet bij moestuiniers, want ze zijn makkelijk te telen en één van de eerste oogstbare zaken uit de lentetuin. Een beetje onze eigen Hollandse rucola, die steeltjes van de raap.

Wat zit erin?

IJzer, calcium en de vitamine’s C, B1 en B2

Wat maak je ermee?

Om te beginnen stamppot, met de raapsteeltjes grof gesneden en rauw door de aardappels.

Wil je wat anders proberen? Maak er een salade van met citroenvinaigrette, honing, feta en zonnebloempitjes, of een omelet van raapsteeltjes en Gruyerekaas en dan daarbij gebakken aardappels zoals oma dat vroeger deed: de aardappels de dag van tevoren gekookt, in plakjes snijden en krokant bakken in de koekenpan.

Pin It on Pinterest

Share This