Bundeltjes groene, tere blaadjes vol van pril lentelicht, fris en knapperig met een peperige smaak. Dat zijn raapsteeltjes, het jong geoogste loof van meiraapjes en Chinese kool. Ze heten soms ook bladmoes, snijkool of keeltjes. Een beetje een vergeten groente, maar niet bij moestuiniers, want ze zijn makkelijk te telen en één van de eerste oogstbare zaken uit de lentetuin. Een beetje onze eigen Hollandse rucola, die steeltjes van de raap.
Wat zit erin?
IJzer, calcium en de vitamine’s C, B1 en B2
Wat maak je ermee?
Om te beginnen stamppot, met de raapsteeltjes grof gesneden en rauw door de aardappels.
Wil je wat anders proberen? Maak er een salade van met citroenvinaigrette, honing, feta en zonnebloempitjes, of een omelet van raapsteeltjes en Gruyerekaas en dan daarbij gebakken aardappels zoals oma dat vroeger deed: de aardappels de dag van tevoren gekookt, in plakjes snijden en krokant bakken in de koekenpan.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.