vegan cheesecake met grapefruit
verrukkelijk smaakvol, licht van structuur
Bereiding15 min. Baktijd 40 min.
Goed voor :12-14 taartpunten
Niveau :easy
Ingrediënten
extra benodigdheden: een springvorm van 24 cm, bakpapier, keukenmachine of staafmixer
Voor de bodem:
- 50 gr havermout of -vlokken
- 100 gr witte hazelnoten
- 200 gr gedroogde abrikozen
- 2 el olie
- 60 gr water
Voor de vulling:
- 500 gr zijdentofu
- 250 gr vegan yoghurt (bijv cocos- of amandelyoghurt)
- 65 gr gesmolten margarine of cocosolie
- 150 gr kristalsuiker (of je favoriete suikervervanger)
- 30 gr rijstbloem of patentbloem (het resultaat met rijstbloem is iets fijner)
- rasp van 1 citroen
- 100 gr (diepvries)frambozen
- 2 rode grapefruits
Hoe lang kun je deze heerlijke cheesecake bewaren?
Hi Nadine, deze taart kan je drie dagen bewaren, maar is het allerlekkerst op de bakdag zelf!