Vegan spaghetti Carbonara

Romig, rokerig, lekker zilt en vol van smaak…

Dat is wat je van een Carbonara verwacht. En ook mág verwachten. Een heerlijk stevig gerecht, voedzaam en smakelijk. Maar wat als je daar een vegan versie van wil? The Vegetable Chef had er zin in en ging een beetje stoeien met ingrediënten: hennepmelk (stolt bij verwarmen en blijft lekker aan de pasta kleven), gerookte olie voor het rokerige smaakje, knolselder, wat knoflook en een goeie vegan Parmezaanse kaas. Het resultaat smaakte echt super. Dit kon voor Carbonara doorgaan. En….in nog geen 10 minuten klaar (OK eerlijk, dan moet je wel de gerookte olie of liquide smoke al klaar hebben staan).

 

Koken maar dan!

Breng alvast ruim water (2 liter) met zout aan de kook voor de spaghetti. Bak de blokjes knolselder zachtjes in de olijfolie tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de geraspte knoflook, peper en zout toe, zet het vuur uit en voeg de hennepmelk toe.

Kook de spaghetti al dente. Giet af en doe de spaghetti bij de hennepmelk in de pan en zet terug op het vuur. Breng rustig richting het kookpunt terwijl je zachtjes roert. De hennepmelk zal gaan stollen en een beetje klonteren en aan je pasta blijven kleven, net als bij een traditionele Carbonara. Voeg nu de gerookte olie (of de liquide smoke) en nog peper en zout naar smaak toe en schep de spaghetti met aanhangende saus in de voorverwarmde borden. Garneer met een paar blaadjes rucola en strooi wat vegan Parmezaanse kaas over de spaghetti.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk
Calzone Palak Paneer
Calzone Palak Paneer vegan pizza
Hennepmelk
curry van schorseneren met olijven
Schorseneren met Garam Masala, groene peper en olijven

2 Responses

  1. Dorien

    Ziet er lekker uit. Ik ga die hennepmelk zeker proberen. Welke vegan Parmezaanse kaas gebruik jij? Ik vind die vegan kazen erg tegenvallen.

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This