watermeloensteak van de BBQ of grill

steak van watermeloen

Steak van watermeloen?

Je zult verbaasd zijn hoe lekker dat is. Door het proces van langzaam grillen, waarbij de watermeloen veel vocht verliest en de suikers langzaam caramelliseren krijg je een totaal nieuwe smaak en structuur. Vol, vlezig en als je het op de BBQ doet rokerig. Ook op de grillplaat of onder de ovengrill krijg je een fantastisch resultaat. Doe je het op de BBQ, zorg dan dat je indirect grillt of boven kooltjes die nog maar een medium temperatuur hebben om te voorkomen dat je steak zwart wordt.

Snijd een dikke plak watermeloen van ca. 6 cm dikte en ca. 650 gr en leg deze op de BBQ, grillplaat of onder de grill (zet er dan een lekbakje onder). Laat de steak ca. 20-30 minuten grillen, draai de steak tussentijds enkele malen of als de kleur te donker dreigt te worden. Leg de steak op een bord om af te koelen tot lauw. Bestrooi de steak met verse peper uit de molen en een klein beetje zout. Eet de watermeloensteak met Griekse yoghurt en munt, of  bestrooid met walnoten, chilisaus en verse koriander óf als onderdeel van deze Summer Evening Poké Bowl

 

 

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This