zoetzure bloemkoolroosjes

zoetzure bloemkoolroosjes

Lekkere frisse begeleider.

Deze frisse en knapperige bloemkoolroosjes doen het goed bij alle curry’s, bij salade’s, met humus of als onderdeel van tapas of mezze. In dit recept bijvoorbeeld zijn ze een onderdeel van de heerlijke Summer Evening Poké Bowl. Door het zuur blijven de roosjes lekker krokant van structuur.

Doe de azijn, het water, kaneelstokje, steranijs, mosterdzaad, geelwortel, suiker en een snuf zout en peper in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze 1 minuut meekoken. Doe de inhoud van de pan over in een kom of bakje en laat afkoelen. De bloemkoolroosjes worden nog lekkerder als je ze nog een dag (of langer) laat staan. Blijven zeker één tot twee weken goed in de koelkast door het hoge zuurgehalte. Tip: Je kan de roosjes ook inmaken in weckpotten.

 

Dit vind je misschien ook leuk
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
met miso geroosterde bloemkoolroosjes
tahini noodles with miso roasted cauliflower
tahini noodles met spinazie en miso geroosterde bloemkool
peeled tomatoes
Tomaten ontvellen
fenouillabaisse: vegan variation on bouillabaisse
Fenouilabaisse

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This