zoetzure bloemkoolroosjes

zoetzure bloemkoolroosjes

Lekkere frisse begeleider.

Deze frisse en knapperige bloemkoolroosjes doen het goed bij alle curry’s, bij salade’s, met humus of als onderdeel van tapas of mezze. In dit recept bijvoorbeeld zijn ze een onderdeel van de heerlijke Summer Evening Poké Bowl. Door het zuur blijven de roosjes lekker krokant van structuur.

Doe de azijn, het water, kaneelstokje, steranijs, mosterdzaad, geelwortel, suiker en een snuf zout en peper in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze 1 minuut meekoken. Doe de inhoud van de pan over in een kom of bakje en laat afkoelen. De bloemkoolroosjes worden nog lekkerder als je ze nog een dag (of langer) laat staan. Blijven zeker één tot twee weken goed in de koelkast door het hoge zuurgehalte. Tip: Je kan de roosjes ook inmaken in weckpotten.

 

Dit vind je misschien ook leuk
vegan cheesecake & grapefruit sorbet
vegan cheesecake met grapefruit
Dutch Falafel
Dutch Falafel
pruimen met groene peper en umami pitjes
verse pruimen met umami pitjes en groene peper
umami zonnebloem pitjes

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Share This