pitabrood lekker zelfgemaakt
Wat is er lekkerder dan zelfgebakken (pita)brood? Qua antwoord op die vraag twijfel ik tussen niks, of weinig. En jij? In ieder... Read More
zoetzure bloemkoolroosjes
Lekkere frisse begeleider. Deze frisse en knapperige bloemkoolroosjes doen het goed bij alle curry’s, bij salade’s, met humus of als onderdeel van... Read More
zelf gemaakt vegan magnum ijsje
Is dat niet heel moeilijk dan, een zelfgemaakt vegan magnum ijsje? Nou eigenlijk dus niet. En het is geweldig lekker en bovenal... Read More
aardbeien met vlierbloesem en romige venkelmousse
Groente als dessert, kan dat? Ja, dat kan zeker en is misschien minder gek dan je denkt. Worteltaart is ooit ontstaan toen... Read More
groente tapas: frisse bospeentjes met citroen-basilicum olie
Groente tapas? The Vegetable Chef houdt van groente én van tapas, dus wat doe je dan? Je kookt groente tapas. In dit... Read More
groente tapas: spinazie en aardappel falafel met vegan yoghurt-munt dip
Mmmmm! Deze snel te maken spinazie-aardappel falafel speelt leentjebuur bij de Indiase keuken. Falafel wordt gemaakt door kikkererwten te weken, fijn te... Read More
zwarte bonen-aardappelgnocchi’s met raapsteel en tofu feta
In dit heerlijke lenterecept staan raapsteeltjes centraal. Een beetje een half vergeten groente, je ziet ze wel in de winkel maar... Read More
zoetzure chilisaus
Waar kan je dat bij serveren? Deze vraag stelde een goede vriend toen ik hem deze zoetzure chili saus liet proeven. Het... Read More
hartige groente muffins
Een hartige muffin met groenten? Ja, waarom niet! Deze kleine hartige groente muffins zijn eenvoudig te maken en doen het super als voorafje,... Read More
polentaplankje met geroosterde wintergroenten
Sharing is caring Is het niet heerlijk om gerechten op tafel te zetten die je met elkaar kan delen? Doorgeven, aanpakken, samen... Read More