Fenouilabaisse
WTF is fenouilabaisse? Nooit van gehoord. Fenouilabaisse is de chef’s vegan versie van bouillabaisse, de beroemde Zuid-Franse vissoep. Het is ook een... Read More
Dutch Falafel
Snert-falafel???? Op zijn Hollands noem ik het snert-falafel. Deze falafel is nl. gemaakt met (bijna) alle ingrediënten die ook in snert gebruikt... Read More
verse pruimen met umami pitjes en groene peper
Pruimentijd Het is nog even pruimentijd, daarom een “geheel anders dan anders” recept met verse pruimen. Dit gerecht houdt het midden tussen... Read More
watermeloensteak van de BBQ of grill
Steak van watermeloen? Je zult verbaasd zijn hoe lekker dat is. Door het proces van langzaam grillen, waarbij de watermeloen veel vocht verliest... Read More
pitabrood lekker zelfgemaakt
Wat is er lekkerder dan zelfgebakken (pita)brood? Qua antwoord op die vraag twijfel ik tussen niks, of weinig. En jij? In ieder... Read More
groente tapas: spinazie en aardappel falafel met vegan yoghurt-munt dip
Mmmmm! Deze snel te maken spinazie-aardappel falafel speelt leentjebuur bij de Indiase keuken. Falafel wordt gemaakt door kikkererwten te weken, fijn te... Read More
Boekweit tabouleh met raapstelen, hennepzaad en tuinboontjes
Je eigen boontjes doppen Wat leuk vind ik dat, als je zoiets doet als boontjes doppen, dat je snapt wat zo’n spreekwoord... Read More
witte asperges in vers pastadeeg, spinazie, shi-take paddestoelen en venkelbouillon
Witte asperges in vers pastadeeg, spinazie, shii-take paddestoelen en venkelbouillon Voorjaar……lekker…….asperges. Zo gaat dat in mijn hoofd, ik verheug me er altijd... Read More
Flan van zijden tofu met bietjes, zeewiersalade, anijs en gomasio
Tijdens de Horecava 2019 (een beurs voor foodprofessionals) serveerde The Vegetable Chef een geheel vegan driegangen lunch om aan vakgenoten te laten... Read More
zoetzure chilisaus
Waar kan je dat bij serveren? Deze vraag stelde een goede vriend toen ik hem deze zoetzure chili saus liet proeven. Het... Read More